Over mij

Hoi, mijn naam is Heidi, ben getrouwd en trotse moeder van een zoon en dochter. Jaren heb ik als juf in het onderwijs gewerkt. Maar hier was weinig tijd en ruimte om kinderen ook op emotioneel vlak te begeleiden, terwijl ik heel veel kinderen zag die niet lekker in hun vel zaten.

Ook door mijn eigen ervaringen als moeder, weet ik dat het je enorm raakt als ouder wanneer dit het geval is bij je kind. Daarom heb ik me omgeschoold tot coach en werk in mijn praktijk ‘Met Aandacht’ met moeders & dochters.

Mijn talent is om moeders & dochters echt te zien en te waarderen om wie ze zijn. Persoonlijke aandacht in een sfeer van rust en vertrouwen. Dat is een veilige basis voor coaching. Want iedereen heeft het recht om vol zelfvertrouwen zichtbaar te zijn.

In mijn praktijk staan moeder & dochter en hun relatie centraal. Je bent zo gewend je aan te passen aan de omgeving, waardoor je zelf niet goed meer weet wie je bent en wat je wil. Je ervaart vast te zitten in je leven. Dit voelt niet goed, maar je weet ook zelf niet hoe je dit kunt veranderen.

Samen gaan we op zoek naar de onderliggende behoefte. Welke verandering zou jij willen om weer te kunnen genieten van het leven, voelen dat jij er mag zijn, helemaal zoals jij bent!

Mijn coaching begint bij het begin, dus bij jouw geboorteverhaal. Hoe komt het dat jij vast zit in bepaalde patronen en hoe krijgen we hier weer beweging in? Door samen te kijken vanuit een ander oogpunt, ontstaat er ruimte en kun jij door nieuwe inzichten die eerste stap gaan maken!

Mijn kwaliteiten 

 • Aandachtig
 • Betrokken
 • Gevoelig
 • Zorgzaam
 • Authentiek
 • Eerlijk
 • Betrouwbaar
 • Rust uitstralend
 • Nauwkeurig
 • Krachtig
 • Afwachtend
 • Doorzettingsvermogen
 • Intuïtief
 • Vriendelijk
 • Aanpassingsvermogen
 • Zelfredzaam

Mijn verhaal

Mijn begin in de buik van mijn moeder was best heftig. Als baby krijg je alles mee wat je moeder voelt en meemaakt. Door de vroeggeboorte van mijn zus, maakte mijn moeder zich best zorgen of dit niet nog een keer zou gebeuren. Ter voorkoming hiervan moest ze wekelijks een spuit halen in het ziekenhuis. Het was dus geen zorgeloze zwangerschap.

Ook mijn geboorte duurde best lang, op een gegeven moment zat ik vast in het geboortekanaal. Ik was waarschijnlijk aardig in paniek! En mijn moeder uitgeput. Ik kreeg hulp doordat de arts met een vacuümpomp op mijn hoofdje, mij de wereld in trok. Een heftige gebeurtenis. Waarschijnlijk heb ik daarna wel even bij mijn moeder mogen liggen, maar werd al gauw meegenomen voor onderzoek, meten, wegen, wassen enz. In die tijd kwam je als baby in het ziekenhuis op een zaaltje te liggen met allemaal andere baby’s. Voor voeding en op gezette tijden mocht je naar je moeder. Hoe anders dan tegenwoordig.

Na 9 maanden in de buik bij mijn moeder te hebben gezeten, moest ik het dus nu al een gedeelte zelf zien te redden. Mijn besluit was toen al, op moeilijke momenten ben ik alleen en moet ik me zelf zien te redden. Ik heb geen hulp nodig. Dit overlevingsbesluit heb ik tot voor kort met mezelf meegenomen. Ik was het overgrote deel meer aan het ‘overleven’ in plaats van ‘leven’.

In periodes dat ik het gevoel had ‘vast te zitten’, redde ik me zelf wel. Ik deelde geen gevoelens en sloot me af van de mensen om mij heen op momenten dat ik het moeilijk had. Ook was ik een ster in mezelf onzichtbaar maken en me aan te passen aan alles en iedereen. Ik wilde niet in het middelpunt staan, dat alle aandacht op mij gericht was en durfde mezelf niet te laten zien en horen. Ik wist niet meer wie ik nu zelf was en wat ik wilde in het leven. Keuzes maken was ontzettend moeilijk.

Gelukkig kon ik op een gegeven moment zelf de keuze maken om daar verandering in te brengen. Natuurlijk met hulp van vele lieve mensen om mij heen, die in mij geloofden en al zagen wat ik zelf niet zag. Door de bewustwording van deze overlevingsstrategieën van mezelf, kon ik ermee aan het werk. Ik leerde mijn gevoelens te delen, om hulp te vragen als dit nodig was en bovenal van mezelf te houden.

Ik kon weer voor mezelf kiezen, mezelf zo belangrijk vinden om weer te gaan doen waar ik blij van werd en energie van kreeg. Door deze lange weg, met veel vallen en weer opstaan, kon ik mijn missie gaan volgen: er als coach zijn voor moeders & dochters, om ze te begeleiden op hun weg, de weg naar verandering voor jezelf. Weer genieten van het leven, doen waar je blij van wordt en met de mensen waar je van houdt!

Ik gun alle moeders & dochters een gezonde en liefdevolle relatie. Niet alleen met elkaar, maar vooral ook met zichzelf.

Blij zijn met wie je bent en dit ook durven uitstralen!

Heidi

Als coachprofessional ben ik ingeschreven bij het Coachregister van de NFG (de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Dit betekent dat ik als coach HBO geschoold ben en me voortdurend blijf professionaliseren in het werkveld. Bovendien neem ik deel aan intervisie en supervisie. Coachpraktijk Met Aandacht staat voor kwaliteit en deskundigheid.

Met Aandacht  |  Beatrixpark 2, 7101 BN Winterswijk  |  06 1048 6378

Facebook  |  Instagram  |  LinkedIn 

© Met Aandacht 2019

GRATIS E-BOOK

Meer bregrip voor jouw hoogggevoelige dochter

Je aanmelding is succesvol! Het E-book vind je in je mailbox.