Jouw geboorteverhaal

Jouw geboorteverhaal is het begin van alles, daar ligt de oorsprong. Al voor de conceptie, bij de kinderwens van je ouders, begint je verhaal. Alle ervaringen die je vanaf dat moment op doet, in de buik van je moeder, tijdens de geboorte en de periode daarna, worden opgeslagen in je lichaam. Dit is je blauwdruk voor later. De manier waarop jij reageert op wat je meemaakt. Het zijn ervaringen die gevoelens teweegbrachten.

En alle gevoelens die voor jou ‘onveilig’ voelden, waar je het gevoel had ‘ik overleef dit niet’ of ‘ik word afgewezen’, bij die gevoelens wordt nu het reptielenbrein geactiveerd, je overlevingsmodus. Waardoor je hele lichaam in de actiestand gaat en je je ruststand helemaal kwijt bent. En eigenlijk kun je alleen leren en groeien in die ruststand. Bepaald gedrag van jezelf is hierdoor heel logisch te verklaren.

Mogelijke voorbeelden

Je bent als baby ongewenst, of je komst veroorzaakte veel stress. Dan kan het later als je klasgenootje een feestje geeft en jij bent niet uitgenodigd, hetzelfde gevoel veroorzaken. Zie je wel, ik ben niet gewenst.

Je hebt klem gezeten tijdens de bevalling en hebt het benauwd gehad, je voelde je wanhopig en gaf de moed op. Als je in je latere leven met je auto in de file staat, kun je je wanhopig voelen en de moed opgeven.

Je zit in de buik en krijgt heel weinig voeding, omdat er een hele dunne navelstreng is. Later als baby grijp je ieder voedingsmoment aan. Alle voeding die er is, wil je hebben. Ook als peuter ben je de hele dag met eten bezig.

Werkwijze

Voor het in kaart brengen van je eigen geboorte of die van je kind, stuur ik van tevoren een vragenlijst op, waardoor je al wat informatie kunt verzamelen rondom de geboorte. Wanneer je geen of weinig informatie hebt, is het ook mogelijk deze in kaart te brengen.

Ik gebruik hierbij namelijk de kaartenset van ‘Geboorte in kaart’. Aan de hand van de mooie foto’s van de verschillende geboortepatronen reageert je lijf als vanzelf. Een bepaald beeld in de foto triggert je op de een of andere manier en herinnert je aan een eerdere gebeurtenis.

Aan de hand van vragenkaarten gaan we in gesprek en brengen we het hele geboorteverhaal in kaart. Daarna mag je op gevoel de foto’s uitzoeken die jou aanspreken of juist een flinke weerstand oproepen. Dit geeft vaak ook al heel veel informatie.

Daarnaast leggen we de kaarten van de bijbehorende geboortepatronen en door het lezen, weet je of een bepaald patroon bij jou past. Bij elk patroon horen ook mooie kwaliteiten van jezelf. Deze gaan we er ook om heen leggen.Van jouw hele verhaal krijg je een mooie terugkoppeling die ik binnen een week naar je opstuur.

Door de kennis van je eigen verhaal, ga je je eigen gedrag beter begrijpen en de onderliggende behoefte van jezelf. Hierdoor kun je veranderingen in gang zetten bij jezelf en in je omgeving. Daarmee verandert er iets in je manier van kijken en benaderen.

Ook als je het verhaal van je kind in kaart brengt, begrijp je zijn of haar gedrag veel beter en kun je door het vertellen van het geboorteverhaal of laten zien van foto’s veel helen. Na +/- 2 weken hebben we nog een nazorg-gesprek.

Stap 1

Vragenlijst/info verzamelen

Stap 2

Met aandacht -geboortegesprek

Stap 3

Met aandacht – nageboortegesprek

Vanmorgen de ‘geboorte in kaart sessie’ mogen ontvangen die ik had gewonnen op Valentijnsdag. Wat kun je toch veel herleiden n.a.v je geboorte verhaal en er zijn weer nieuwe inzichten tot me gekomen. Dankje wel Heidi voor het prachtige consult.

Monique

Bedankt voor je mooie verslag, wat heb je dit mooi op papier als naslag weer gegeven.

Ik heb dit gesprek als heel positief ervaren, ik wil je dan ook een compliment geven over de manier waarop je doorvraagt, dit is rustig en belangstellend. Je kijkt mij goed aan en geeft de ruimte om na te denken, vult niet voor mij in. Je probeert mij te helpen om de juiste woorden te vinden die bij het gevoel passen.

Tijdens het gesprek geef je goed weer en herhaalt hoe ik het heb bedoelt, heel goed, je geeft vertrouwen en voelde mij veilig, neemt mij zoals ik ben.

Ik vond het een positief gesprek en zal je zeker aanraden bij anderen.

Gea

Met Aandacht  |  Beatrixpark 2, 7101 BN Winterswijk  |  06 1048 6378

Facebook  |  Instagram  |  LinkedIn 

© Met Aandacht 2019

GRATIS E-BOOK

Meer bregrip voor jouw hoogggevoelige dochter

Je aanmelding is succesvol! Het E-book vind je in je mailbox.